Dr. Erdem Mardin'in Kapılarını Dünyaya Açıyor



17.01.2006

 

DR. ERDEM MARDİN’İN KAPILARINI DÜNYAYA AÇIYOR

 

DR. ERDEM MARDİN’İN KAPILARINI DÜNYAYA AÇIYOR

Fotoğraf Sanatçısı Lütfi Özgünaydın’ın “Mardin” konulu fotoğraf sergisi Genpa Telekomünikasyon A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Zeynel Abidin ERDEM’in sponsorluğunda 17 Ocak Salı günü saat 18.00 ‘de Taksim Atatürk Kültür Merkezi Büyük Sergi Salonunda açılıyor.

Mimari dokusu ve yaşam biçimiyle en önemli kentlerimizden birisi olan Mardin’de yaklaşık 5 yıl içinde objektifine ve kalemine yansıyanları bir sergi ve bir albümle bir araya getiren Lütfi Özgünaydın düşüncelerini şöyle ifade ediyor:

 

 

DR. ERDEM MARDİN’İN KAPILARINI DÜNYAYA AÇIYOR

“Sıcak bir sonbahar gününde Mardin’e indik. Kentin karşısına geçip durduk. Kalenin önüne sıralanmış taş evlere bakakaldım. Bambaşka bir kentin karşısındaydım. Sevgiliye bakan bir çift göz gibi, kent bana bakıyordu. Beş yıl gidip geldim Mardin’e. Bazen ilkbaharda bazen sonbahar bazen de yaz sıcağında... Ne zaman “Mardin” deseler, “Ne çok özledim’’ diyorum şimdi. Aramızda geçenleri paylaşınca siz de anlayacaksınız bu kentin vazgeçilmezliğini...”

Kendisi de Mardin doğumlu olan iş adamı Dr.Zeynel Abidin ERDEM: “ 7000 yıllık dinler ve diller tarihinin yaşandığı, kardeşliğin ve güzelliklerin paylaşıldığı, 7 dilin konuşulduğu, 7 dinin yaşandığı, 7 ayrı kültürün kaynaştığı, dünyada örneği olmayan, bu Mezopotamya başkentinin kıymetli mirasını torunlarımıza bozulmadan aktarabilmek için büyük bir çaba içersindeyiz. Başta Türk olmak üzere, Arap, Kürt, Ermeni, Türkmen, Çeçen gibi daha birçok farklı insanlar barış, kardeşlik ve toplumsal uzlaşma ile Mardin’de bir arada yaşar. Şehrimizde ezanla birlikte yükselen çan seslerine 7000 yıl boyunca saygı duyulmuştur. Amacımız böyle bir uzlaşma ve anlayış ortamının dünyaya örnek olmasıdır. 17 Ocak’ta AKM’de açılacak “Mardin“ sergisini gelecek yıl Avrupa Başkentlerinde ve New York’ta sergilemek için hazırlıklarımıza başladık. “

 

 

DR. ERDEM MARDİN’İN KAPILARINI DÜNYAYA AÇIYOR

 

SANATIMIZA VE GELENEKLERİMİZE HER ZAMAN SAYGILIYIM

Erdem Holding ve Genpa Telekomünikasyon Yönetim Kurulu Başkanı Dr Zeynel Abidin ERDEM, Sultan II.Abdülhamit’in 1876'dan 1909'a kadar 33 yıl süreyle kullandığı Osmanlı İmparatorluğu'nun resmi damgası "Mühr -ü Hümayun”u 7 Nisan 1998 ‘de Paris'te düzenlenen bir açık arttırmada satın alarak uzun yıllar sonra Türkiye'ye kazandırmış ve Topkapı Sarayı’na hediye etmişti.

 

MARDİN FOTOĞRAF SERGİSİ 17 OCAK’TA AKM’DE

Sergi 17 Ocak 2006 saat 18.00’de Atatürk Kültür Merkezi’nde; İstanbul Valisi Muammer Güler, Mardin Valisi Temel Koçaklar, Belediye Başkanı Metin Pamukçu Mardin ve fotoğraf severlerin katılımıyla açılıyor. Sergide 180x120 ebatlarında 50 fotoğraf yer alıyor. Fotoğrafevi Tarafından yayınlanacak albümde ise 75 fotoğraf ve 23 deneme yer alıyor. 17 Ocak – 2 Şubat tarihlerinde açık kalacak serginin ve albümün sponsorluğunu Dr.Zeynel Abidin ERDEM yapıyor.

 

DR. ERDEM MARDİN’İN KAPILARINI DÜNYAYA AÇIYOR

Bilgi İçin:
Güzin Turan 0212 359 02 26 – 0532 214 55 55
Melda Dumlupınar 0212 359 05 80

Leyla Alaton Günyeli