İspanya Başbakanı Zapatero İstanbul'daydı



1.01.2006

 

İspanya Başbakanı Zapatero İstanbul

Başbakan Zapatero, önce Topkapı Sarayı'nı gezdi. Sultanahmet Meydanı'na geldikten sonra meydandaki üç başlı yılan sütunu ile dikilitaşı inceleyerek rehberlerinden bilgi aldı. Daha sonra yaya olarak gittiği Sultanahmet Camii, Ayasofya Müzesi ve Yerebatan Sarnıcı'nı da gezen Zapatero, gezisi sırasında karşılaştığı İspanyol turistlerle de bir süre sohbet etti.

Zapatero: Türkiye bizim için ABD, Çin ve Japonya seviyesinde
Türkiye'yi stratejik bir pazar olarak gördüklerini belirten İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, "Türkiye 2007’de hayata geçireceğimiz pazar projesinde yer alan 9 ülkeden biri. Türkiye, bizim için ABD, Çin ve Japonya seviyesinde" dedi.

İSPANYA Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, İspanya’nın AB’ye üyelik müzakerelerinde "Türkiye’nin üyeliğine sonsuz destek verdiğini" bildirdi. Zapatero, "Türkiye, İspanya hükümeti için potansiyel fırsatlara sahip bir ülke. Türkiye 2007’de hayata geçireceğimiz pazar projesinde yer alan 9 ülkeden biri. Stratejik bir pazar olarak gördüğümüz Türkiye, bizim için ABD, Çin ve Japonya seviyesinde" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Zapatero, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde faaliyet gösteren Türk-İspanyol İş Konseyi tarafından düzenlenen çalışma kahvaltısında, Türk ve İspanyol iş adamları ile bir araya geldi.