GENPA Cep Telefonu Kategorisinde 1. Sırada



28.06.2006

 

GENPA İlk 500 Bilişim Şirketi Arasında 5. Sırada!

 

İnterpromedya tarafından gerçekleştirilen ve Türkiye’nin en büyük bilişim firmalarını belirleyen “İlk 500 Bilişim Şirketi” araştırmasında Genpa, genel sıralamada beşinci, “Mobil Uç Birim Donanımı”nda ise birinci sırada yer aldı İnterpro Bilişim 500 ödülleri, 27 Haziran’da Kadir Has Üniversitesi’nde yapılan törenle sahiplerini buldu. 2005 yılı “İlk 500 Bilişim Şirketi” sıralamasında en büyük beşinci şirket olarak yer alan Genpa, en çok büyüyen alan olan cep telefonu kategorisinde (mobil uç birim donanımı) büyük bir başarıya imza atarak, satış gelirlerine göre birinci oldu.

358 milyon YTL gelir
2004 yılında 1 milyar 737 milyon YTL olan mobil uç birim donanım satış gelirleri, 2005 yılında 2 milyar 282 milyon YTL olarak gerçekleşen ve 358 milyon YTL gelirle bu kategoride birinci sırada yer alan Genpa’nın başarısını değerlendiren Genpa Genel Müdürü Fahri Tugay, “ GSM sektöründe her zaman yeniliklere açık bir şirket olduğunu kanıtlayan Genpa, Türkiye’deki bilişim şirketlerini faaliyetlerine ve büyüklüklerine göre değerlendiren İnterpromedya tarafından yapılan “İlk 500 Bilişim Şirketi Türkiye 2005” araştırmasında genel sıralamada beşinci, cep telefonu kategorisinde birincilik unvanı ile başarılarına bir yenisini daha ekledi. Bizlere haklı bir gurur yaşatan bu başarı, ülkemizde çağdaş ürün ve hizmetlerin yayılımında öncü olma vizyonumuzu yerine getirmekte izlediğimiz yolun doğruluğunun en iyi ispatı oldu. Bu başarımızı hissedarlarımız, tedarikçilerimiz, iş ortaklarımız ve çalışanlarımızın destek ve özverili çalışmalarıyla kazandık. Emeği geçen herkese bir kere daha teşekkür ederim. Önümüzdeki yıllarda hedefimiz, bu son derece yoğun, hareketli ve gelişime açık olan telekomünikasyon sektöründeki konumumuzu daha da ileriye taşıyarak ülkemizde bilişim sektörünün büyümesindeki öncülüğümüzü sürdürmek” dedi.

Genpa, dünyanın önde gelen cep telefonu ve tüketici elektroniği ürünlerini, Türkiye’de 2 binin üzerinde satış noktası ağı ile kullanıcılarına ulaştırıyor. Turkcell işbirliğiyle sunduğu servislerle Türkiye distribütörü olduğu Nokia, BenQ Mobile, Motorola ve Samsung cep telefonları ve aksesuarlarını; tüketici elektroniği kapsamında dijital fotoğraf makineleri MP3 playerlar, video kameralar, DVD/VCD playerlar, bilgisayar ve aksesuarları, müzik sistemleri ve ev sinema paketlerini satışa sunmaktadır. Genpa, dünyanın önde gelen belgelendirme kuruluşlarından ABS QE tarafından ISO 9001:2000, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve İş Güvenliği belgeleri ile belgelendirilen ilk distribütör olma özelliğine de sahip bulunuyor.

Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Erdem’in “İlk 500 Bilişim Şirketi” araştırmasında Genpa’nın elde ettiği başarıya ve telekomünikasyon sektörüne ilişkin yorumları: “Türkiye’nin her ilinde bulunun değerli Genpa bayilerimiz, iş ortaklarımız ve büyük bir özveriyle çalışan Genpa personelimizi tebrik ediyor, candan teşekkürlerimi sunuyorum. Genpa, ilke ve idealleri adına, bugüne kadar vergilendirilmemiş telefon ithalatının karşısında durmuş, bazı seneler zarar etse dahi bu prensibinden asla ödün vermemiş, vergisini gününde ve eksiksiz ödeyerek ülkesi için üzerine düşen görevleri yerine getirmiştir. Bu bakımdan Genpa’nın “İnterpro Bilişim 500” değerlendirmesinde aldığı ödülü tam anlamıyla hak ettiği bir gerçektir.”