ABD'nin Yeni Başkanı Barack Obama



1.01.2009

 

ABD

Amerika tarihinde belki de ilk kez üniversite gençleri kitlesel bir şekilde oy kullanmaya karar verdiler. Sadece oy değil, Obama'nın seçim kampanyasında aktif rol alan bu gençler Obama rüzgârını fırtınaya çevirdiler.

Obama, Washington'da eski politikaların değişeceğini ve uzlaşmacı bir yaklaşım izleyeceğini söyledi. ABD'de çıkan finans krizi artık tüm dünyaya yayılmış durumda. Obama, Demokrat Parti'nin geleneksel politikasını devam ettireceğini ve zengin ile yoksul arasındaki mesafenin azaltılarak ortak refahın gerçekleştirilmesinden yana olduğunu ifade etti.

ABD dış politikasının barış ve değişim yolunda adımlar atacağına, Türkiye ile Ermenistan arasında yıllar sonra başlayan görüşmeleri destekleyecek, en azından durdurmayacak girişimler yapılacağına, Irak konusunda barış ve insanlık adına güzel gelişmeler yaşanacağına inanıyoruz.

ABD 44. Başkanı Barack Obama’yı Türk Halkı adına kutluyoruz.

 

<img data-cke-saved-src="http://www.zeynelabidinerdem.com/images/2235.jpg" src="http://www.zeynelabidinerdem.com/images/2235.jpg" alt="ABD" nin="" yeni="" başkanı="" barack="" obama'="" class="get_subtitle(2235)" align="center">