Padişah Soyuna Karşı Davranışta...



17.04.1998

Sekiz yıl önce Turgut Özal'ın devri iktidarında "hediyeler"i ve "!!!!"ri dağıtarak İspanyollar'ın kimseye satamadığı nakliye uçaklarını 1.5 trilyona Türkiye'ye sokuşturmayı başaran Nezih Erdem ve Zeynel Abidin Erdem kardeşler Paris'teki müzayedede 21 milyar lira''ya Abdülhamit'in mühürlerini "devlet adına" satın aldıktan sonra pek bir meşhur oldular.

Biraderlerden biri önceki gece şeriatçı televizyonlardan birinde "İslam aleminde küslük olmaz, Osmanlı mirasına sahip çıkalım, geçmişimizle barışalım" buyurmuş.

Abdülhamit'in fotoğrafı altında sahip çıkılacak miras "istibdat" olsa gerek! Hem, hazır kolları sıvamışken önce Araplar'ı birbirleriyle barıştırsınlar da görelim!

22 Ocak 1924'te Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal, İzmir'de makine başında yazarak Ankara'ya gönderdiği telgrafta Başbakan İsmet İnönü'ye şöyle diyor: "...Fransızlar, kral soyundan olanları ve yakınlarını Fransa'ya sokmakta 100 yıl sonra, bugün bile, bağımsızlık ve egemenlikleri için, sakınca görüp dururken; her gün ufuktan kendileri için egemenlik güneşi doğmasına duacı bir padişah soyuna ve yakınlarına karşı davranışımızda, Türkiye Cumhuriyeti'ni inceliğe ve kof düşüncelere (nezaket ve safsataya) kurban edemeyiz."

Bugün padişah soyu kaldı mı diye soran olursa... Açsın geçen haftaki Hürriyet gazetesini... "Osmanlı tahtının varisi şehzade Osman Ertuğ-rul Efendi"yle tanışın...

Eski çamlar bardak olmadı; 75 yıl sonra yardakçılıkta kullanılıyor!