II. Abdülhamid ‘in 5. Kuşak torunu Nilhan Osmanoğlu Beylerbeyi Sarayında dünya evine girdi.



24.09.2012

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
II. Abdülhamid ‘in 5. Kuşak torunu olan Nilhan Osmanoğlu Beylerbeyi Sarayında Mehmet Behlül Vatansever ile Osmanlı Geleneklerine göre gerçekleşen bir düğün töreni ile evlendi. Şehzade kızı olması sebebiyle Osmanlı Hanedanı’nın ‘Sultan’ ünvanını taşıyan hayattaki 15 kadın üyesinden biri olan Nilhan Osmanoğlu ‘nun düğünü II. Abdülhamit ‘in hayatının son 5.5 yılını geçirdiği Beylerbeyi Sarayında gerçekleşti. 
 
Gelinin şahitliğini, dedesi Şehzade Harun Osmanoğlu, Dr. Zeynel Abidin Erdem, eski sağlık bakanlarından Halil Şıvgın yaptı. Nikahı Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner kıydı. 
 
Törende II. Abdülhamit ‘in ruhuna dualar okundu. Osmanlı merasimlerinde olduğu gibi lokma döküldü, özel lokumlar Türk kahvesiyle ikram edildi. Konuklara, Kanuni Sultan Süleyman ‘ın çok beğendiği demirhindi şerbeti sunuldu. Düğün alanı altın varak ve fenerlerle aydınlatıldı. Düğünde Mehter Marşları ve tasavvuf müzikleri çalındı. Törene çiftin anne ve babaları, akrabaları ve yakın dostları katıldı. 
 
 
Nilhan Osmanoğlu Kimdir ? 
Osmanlı Hanedanı ‘nın hayattaki 15 kadın üyesi ‘ Sultan ‘ larından biri olan Nilhan Osmanoğlu Sultan, 1987 doğumlu. Babası Orhan Osmanoğlu Şam, dedesi Harun Osmanoğlu Cünye – Lübnan’da doğdu. Dedesi Harun Efendi, Sultan Abdülhamit ‘in en büyük oğlu Mehmet Selim Efendi’nin torunu. Nilhan Osmanoğlu II. Abdülhamit’in 5. Kuşaktan torunu oluyor.