Mardin’in Barış Elçisi İki Aileyi Barıştırdı



2.03.2016

 

20 gün önce Aslan ve Koçhan ailelerinin gençleri arasında çıkan kavgada Aslan ailesine mensup genç gözüne isabet eden cisim sonucu bir gözünü kaybetmiş iki aile arsında husumet başlamıştı.

Mardinli İşadamı Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve ‘Doğunun Barış Elçisi’ olarak bilinen  Dr. Zeynel Abidin Erdem, Akziyaret Köyü Şeyhlerinden Abdurrahman Kahraman’ın da desteğini alarak iki ailenin liderlerini Kızıltepe’de bir düğün salonunda buluşturarak, yüzlerce Kızıltepe ve bölgelerden gelen  STK ve kanaat önderleri ile birlikte  barıştırdı.

 

Barışı gerçekleştiren ve ‘Doğunun Barış Elçisi’ olarak bilinen  Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı  Dr. Zeynel Abidin Erdem,  Aslan ve Koçhan ailelerini bir araya getirmede dostluk bağları varlığının önemine vurgu yaptı. Erdem, “Aslan ve Koçhan aileleri ile dostluklarımız yıllar öncesine dayanıyor. İki aile gençleri arasında çıkan ve bir kardeşimizin gözünü kaybettiği olayın büyümemesi için aile liderlerini ikna etmeyi başardık. Bizleri sayan, kırmayan barış masasına oturan Aslan ve Koçhan ailelerine teşekkür ediyorum” dedi.

“HERKES BARIŞA ELİNİ UZATSIN”

Ülkenin ve bölgenin her zamankinden daha fazla barışa kardeşliğe, birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu belirten Erdem, “Bu ülkede herkese yetecek kadar toprak ve nimetlerimiz vardır. Dünyaya örnek olacak bir ülkede kana, husumete, fitne ve fesatlara artık yer kalmadı. Herkes elini birleştirsin, herkes kucaklasın, herkes birbirine olan güvenini sağlasın” dedi.  Erdem, “Sakin olmak zorundayız. Ülkenin ve bölgenin demografik konum ve durumu buna müsait değil. Ülkemizin selamete, huzura, barışa ve kardeşliğe ihtiyacı var.  Ben tekrar söylüyorum, biz aile olarak sürüldüğümüz zaman bize Kürt kardeşlerimiz sahip çıktı. Köken olarak Arap’ız, ama Türk’üz. Dünyanın her tarafını gezdim, Mardin insanının asaletini başka yerde göremedim. Artuklu döneminde ‘4 Mardinliyi idare eden, dünyayı idare eder’ sözü gerçektir. Kan davalarının kimseye yararı olmaz. Her zaman zararı olur… Fitne ve fesattan artık kaçınmak gerekir. Akrabalarım arasında yaşanan 38 yıllık kan davası vardı. Onu barışa dönüştürmek bize nasip oldu. Aslan ve Koçhan ailelerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Kavgadan ziyade barışa ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

Kızıltepe yöresinde saygın bir aile olan Şeyh Ömer ailesinden Abdurrahman Kahraman, Aslan ve Koçhan aileleri arasında çıkan kavganın bir aileyi mahcup bir aileyi de üzdüğünü söyledi. Kahraman, “Fitne uykudadır her zaman. Onu uyandıranlara lanet olsun. Bölgemizin barışa ihtiyacı var. Bölge barışının sağlanması için herkese görev düşüyor” dedi.

Mardin Dernekleri Federasyonu Başkanı İbrahim Biter ise bölge barışına ve bölgede yaşayanların huzuruna katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, ailelerin gösterdiği hassasiyeti önemsediğini söyledi.

Mardin Artuklu İlçe Belediye Başkanı M. Emin Irmak, Aslan ve Koçhan ailelerinin barış için gösterdiği fedakarlık ve hassasiyetin örnek olduğunu söyledi. Irmak, “Hayra, insanlığa ve doğmamış çocuklara yaşam ortamı hazırlamaya çalışan Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Erdem’in barış için gösterdiği gayret memnuniyet vericidir. Savaşmak kolay, barışı sağlamak zordur” dedi.

Kaynak: İlk Ses Gazetesi - 02.03.2016 yayını - http://www.ilksesgazetesi.com/haber/baris-elcisi-iki-aileyi-baristirdi-16087.html 

----------------

 

GÜZEL GÜNLER GELİYOR

Doğunun barış elçisi Dr. Erdem, Kızıltepe'de Aslan ve Koçhan ailesi arasında başlayan husumeti, kan dökülmeden barışla sonuçlandırdı.

Kızıltepe ilçesinde ileri gelen iki aile arasında çıkan kavga kan davasına dönüşmeden barışla noktalandı.

20 gün önce Aslan ve Koçhan ailelerinin gençleri arasında çıkan kavgada, Aslan ailesine mensup bir genç gözüne isabet eden cisim sonucu bir gözünü kaybetmiş ve iki aile arsında husumet başlamıştı. Mardinli İşadamı Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı, doğunun barış elçisi olarak bilinen Dr. Zeynel Abidin Erdem, Akziyaret Köyü Şeyhlerinden Abdurrahman Kahraman'ın da desteğini alarak iki ailenin liderlerini Kızıltepe'de bir düğün salonunda yüzlerce Kızıltepe ve bölgelerden gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleri eşliğinde barıştırıldı.

El sıkışmanın ardından barış sofrası serildi. Barışı gerçekleştiren ve Dr. Erdem barış toplantısında yaptığı konuşmada, Aslan ve Koçhan ailelerini bir araya getirmede dostluk bağları varlığının önemine vurgu yaptı. Erdem, "Aslan ve Koçhan aileleri ile dostluklarımız yıllar öncesine dayanıyor. İki aile gençleri arasında çıkan ve bir kardeşimizin gözünü kaybettiği olayın büyümemesi için aile liderlerini ikna etmeyi başardık. Bizleri sayan, kırmayan barış masasına oturan Aslan ve Koçhan ailelerine teşekkür ediyorum." dedi.

"HERKES BARIŞA ELİNİ UZATSIN"

Ülkenin ve bölgenin her zamankinden daha fazla barışa kardeşliğe, birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu belirten Erdem, "Bu ülkede herkese toprak yetecek kadar nimetimiz vardır. Dünyanın örnek olacağı ülkemizde kana, husumete, fitne ve fesada artık yer kalmadı. Herkes elini birleştirsin, herkes kucaklaşın, herkes birbirine olan güvenini sağlasın, "dedi. "Sakin olmak zorundayız." diye sözlerine devam eden Dr. Erdem, şu ifadelere yer verdi: "Ülkenin ve bölgenin demografik konum ve durumu buna müsait değil. Ülkemizin selamete, huzura, barışa ve kardeşliğe ihtiyacı var. Ben tekrar söylüyorum. Biz aile olarak sürüldüğümüz zaman bize Kürt kardeşlerimiz sahip çıktı. Köken olarak Arap'ız, ama Türk'üz. Dünya'nın her tarafını gezdim, Mardin insanının asaletini başka yerde göremedim. Artuklu döneminde "4 Mardinliyi idare eden, dünyayı İdare eder" sözü gerçektir. Kan davalarının kimseye yararı olmaz, her zaman zararı olur, fitne ve fesattan artık kaçınmak gerekir. Akrabalarım arasında yaşanan 38 yıllık kan davası vardı. Onu barışa dönüştürmek bize nasip oldu. Aslan ve Koçhan ailelerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Kavgadan ziyade barışa ihtiyacımız var."

Kızıltepe yöresinde saygın bir aile olan Şeyh Ömer ailesinden Abdurrahman Kahraman, Aslan ve Koçhan aileleri arasında çıkan kavganın bir aileyi mahcup bir aileyi de üzdüğünü söyledi. Kahraman, "Fitne uykudadır her zaman. Onu uyandıranlara lanet olsun. Bölgemizin barışa ihtiyacı var. Bölge barışının sağlanması için herkese görev düşüyor." dedi.

Mardin Dernekleri Federasyonu Başkanı İbrahim Biter ise bölge barışına ve bölgede yaşayanların huzuruna katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, ailelerin gösterdiği hassasiyeti önemsediğini söyledi. Mardin Artuklu İlçe Belediye Başkanı M. Emin Irmak, Aslan ve Koçhan ailelerinin barış için gösterdiği fedakarlık ve hassasiyetin örnek olduğunu söyledi. Irmak, "Hayra, insanlığa ve doğmamış çocuklara yaşam ortamı hazırlamaya çalışan Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Erdem'in barış için gösterdiği gayret memnuniyet vericidir. Savaşmak kolay, barışı sağlamak zordur." dedi. Daha sonra Kızıltepe İlçesinde bir düğün salonunda verilen barış yemeğinde Aslan ve Koçhan ailelerinin fertleri kucaklaştı. Aile liderleri Mehmet Aslan ve Abdurrahman Koçhan kucaklaşarak barış ve kardeşlik mesajları verdi. Barış yemeğine Artuklu Belediye Başkanı Emin Irmak, Mardin eski Milletvekili Nihat Eri de katıldı.

 

Kaynak: İlk Haber (Adana) - 02.03.2016 yayını 

-----------------

SAVAŞIN ORTASINDA RÜZGAR GİBİ ESTİ

KAN VE VAHŞET DOLU BÖLGEYE KORUMASIZ VE TÜM YÜREĞİ İLE GİRDİ MARDİN ZEYNEL ABİDİN ERDEM İLE UMUDA KOŞTU

İki aşiretin husumetini Barışa çeviren ve Barış yemeğindeki helalleşmeyi sağlamak için Mardin’e gelen Uluslar arası öneme sahip iş adamı ve sosyal lider Zeynel Abidin Erdem Mardin’de Devlet Büyüğü modeli ile karşılandı. Kalabalık bir araç konvoyu ile havaalanında karşılanan Erdem, Mardin ve Kızıltepe’de bir takım temaslarda ve ziyaretlerde bulundu. 

Bölgenin hassas,zor ve riskli bir döneminde korumalarıyla değil, yüreğiyle gelmesi halk arasında duygulanmalara neden oldu. Ak Partili, Hdp’li, Türk,Kürt,Arap,Ermeni,Hristiyan herkesin karşılamada hazır bulunduğu ve büyük bir önem taşıyan Barış helalleşmesinin mimarlığını yapan Zeynel Abidin Erdem’in Mardin ziyareti ve Barış sağlayan buluşturması halk tarafından büyük bir alkış ve takdirle karşılandı. Farklı düşüncelerden oluşan kalabalık bir kitleyi ortak bir unsurda toplamayı ve birlik içinde sonlandırmayı başaran Erdem gerçekleştirdiği bu hayırlı çalışmayla tarihi ve kutsi bir olaya imza attı. 
 
Türk ekonomi ve sosyal alanında büyük bir öneme sahip olan Zeynel Abidin Erdem ayrıca peygamber soyundan gelme seyidlik makamınında taşıyıcısı olmasının kendisine daha büyük bir sorumluluk yüklenmesininde başka bir göstergesidir. 
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen Erdem’in taraf değil,doğruluk üzerindeki çizgisi kendisini siyaset üstü bir isim haline getirip her düşüncede insanın gönlündeki taht’a oturmasının en büyük göstergesi olarak algılanmaktadır.
 
Barış’a ve ülke huzuruna dair verdiği mesajlar ile Mardin’den tüm dünyaya Barış gücünün duruşunu ve mesajını gönderdi. Aşiretler arası barışın sağlanmasında kendisine eşlik eden heyette bölgenin önemli kanaat önderlerinden Şeyh A.Rahman Kahraman, Sosyal Siyaset Uzmanı Murat Çuhadar, Mardin Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı İbrahim Biter, Sanatçı Berdan Mardini, Yazar ve Siyasetçi Doğan Bekin, iş adamı Kılay Falay,Mesut Erbey, Mahmut Yiğit, Eski ve yeni siyasetçiler,Milletvekilleri,Belediye Başkanları ve çok sayıda oda başkanı ile kalabalık bir halk kitlesi vardı....
 
Kaynak: http://www.batmangundem.com/3506-savasin-ortasinda-ruzgar-gibi-esti.html 02.03.2016 yayını

Video: Mardin Barış Yemeği izlemek için tıklayınız.