“Büyük Mardin Ailesi Buluşması” İstanbul ‘da yapıldı.



18.05.2016

Ortadoğu Ticaret Borsası kurucularından Murat Çuhadar’ın kaleme aldığı “Yaşama Dokunanlar Mardin” Kitabının ikinci Galası “Büyük Mardin Ailesi Buluşması” olarak İstanbul Harbiye Crowne Plaza Otelde gerçekleşti.

 

İstanbul Gala gecesinde programın Moderatörlüğü “Yaşama Dokunanlar Mardin” kitabının yazarı Murat Çuhadar tarafından yapılırken geceye Türkiye’nin tüm illerinden Mardin ‘e gönül vermiş sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile, iş adamları, kanaat önderleri, siyasetçiler ve çeşitli kesimlerden çok sayıda davetli Gala’ya yoğun ilgi gösterdi.
 

 

Murat Çuhadar tarafından “Yaşama Dokunanlar Mardin” adlı Kitabın tanıtımı esnasında geceye katılan konuklar kendileri ile ilgili izledikleri tanıtım sunumunda duygulu anlar ile birlikte neşeli anlar da yaşadılar.

 

 

Memleketi Mardin ‘e eğitim başta olmak üzere, sosyal, kültürel ve insani alanda büyük katkıları olan Dr. Zeynel Abidin Erdem‘e  Mardinli işadamı Kılay Falay tarafından bir şükran plaketi takdim edildi. Erdem yaptığı konuşmada “ Bu plaketi babam Hacı Mehmet Sait Erdem ve Erdem Ailesi adına kabul ediyorum. Mardin ‘de üniversite yapmak babamın en büyük hayaliydi. Gençlerin kendi memleketlerinde okumaları, bu okullarda hoca olmaları, nesiller boyu hizmet etme imkanına sahip olmalarının yararlarını bize anlatırdı. Bana göre bir üniversite kurmanın insanların hayatına olan yararları bir fabrika kurmaktan daha fazladır. Mardin halkı bu farkı hissetmeye başladı. Ömrüm oldukça eğitim alanında hizmetler yapmaya devam edeceğim. Yüce Allaha bize bu gücü vermesi için dua ediyorum “ dedi.

 

“YAŞAMA DOKUNANLAR MARDİN” kitabının yazarı Murat Çuhadar, 2009 yılında geliştirilen “YAŞAMA DOKUNUŞ” projesinin 6 yıllık bir çalışma sürecini kapsadığını belirterek, “ Sosyal projelerle sosyal gelişim merkezi haline dönüşen bir platform oldu. Makamları, Paraları ve bulundukları sosyal Statüleri ile değil, topluma yürekleri ile eser icra etmeyi başarmış toplum kahramanlarını bir araya getirerek, yarının dünyasına eser bırakanlara toplumsal alkış tutan bir hareketle çalışmaya başladık, yaşama dokunanlar ile binlerce kişi aktif katılım ve destek sağlayarak insan yaşamının kutsallığının korunması için bir araya geldi” dedi.

 

Ödüle layık görünen kişilerle ilgili yapılan tanıtım sunumunun ardından gecede ödül alan isimlere alkışlarla birlikte ödülleri verildi. Ödül alanlar arasında bulunan MARDİNFED Genel Başkanı İbrahim Biter konuşmasına Mardinli olmakla büyük gurur duyduğunu kaydeden MARDİNFED Genel Başkanı Biter, “Mardinliler olarak, birbirimize daha fazla sahip çıkalım. Birbirimize daha fazla zaman ayırıp kardeşlik hukukumuzu daha fazla derinleştirelim. Başarılı ve güzel çalışmalarla adımızı duyuralım, Tıpkı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kendi içinde yaşadığı dillerin ve dinlerin kardeşliğiyle bütün Dünya’ya model olmuş şehrimizin güzelliklerini paylaşarak büyütelim” diye konuştu.

 

Gecede “Yaşama Dokunanlar Mardin” kitabında yer alan Mardin ‘e büyük katkıları olan ve hizmetleriyle iz bırakan kişilere verilen plaketlerin ardından Mardinli Sanatçı Murat Kurşun sahnede yer aldı.

Fotoğrafların tamamını görmek için tıklayınız.