Dr. Zeynel Abidin Erdem, Marmara Bölgesi İspanya Fahri Konsolosluğu Görevinde



2.02.2002
DR. ZEYNEL ABİDİN ERDEM MARMARA BÖLGESİ İSPANYA FAHRİ KONSOLOSLUĞU GÖREVİNDE

 

 

DR. ZEYNEL ABİDİN ERDEM MARMARA BÖLGESİ İSPANYA FAHRİ KONSOLOSLUĞU GÖREVİNDE

DEİK Türk-İspanyol İş Konseyi Başkanı Dr. Zeynel Abidin Erdem, iki ülke arasındaki işbirliği ve dostluk ilişkilerinin geliştirilmesine yaptığı katkılar nedeniyle, Bursa, Kocaeli, İzmit, Sakarya, Bolu, Bilecik, Balıkesir illerini kapsayan Marmara Bölgesi İspanya Fahri Başkonsolosluğu görevine layık görüldü. Resmi Görev Belgesi Dışişleri Bakanı Sayın Abdullah Gül tarafından 2 Şubat Perşembe günü saat 10.30’da takdim ediliyor. İspanya Büyükelçisi Luis Felipe Fernández de la Peña‘nın da hazır bulunacağı tören T.C.Dışişleri Bakanlığı’nda yapılacak.

1989 yılında, Türkiye ile İspanya arasındaki ekonomik, siyasi ve kültürel ilişkileri geliştirmek ve güçlendirmek için Turgut Özal tarafından kurulan DEİK Türk-İspanyol İş Konseyi, Dr.Zeynel Abidin ErdemBaşkanlığında günümüze dek birçok önemli başarıya imza attı. Türkiye ve İspanya arasındaki ticari ve mali işbirliklerinin yanısıra, Türkiye’nin AB’ye tam üyeliği konusunda da önemli katkıları olan konsey, aynı zamanda Türkiye’nin, İspanya’nın en büyük 6. ticaret ortağı olmasında da büyük rol oynadı. Son yıllarda İspanyol şirketlerin, Türkiye’deki yatırımlarının ciddi bir biçimde artmasında da pay sahibi olan DEİK Türk-İspanyol İş Konseyi, başta imalat sektörü olmak üzere birçok sektörde güçlü işbirliklerinin gerçekleştirilmesini sağladı.

 

TÜRKİYE’NİN AB İÇİNDEKİ EN BÜYÜK DOSTU

Dr. Zeynel Abidin Erdem, İspanya’nın Ankara Büyükelçisi Luis Felipe Fernández de la Peña‘nın iki ülke ilişkilerine yapmış olduğu önemli katkılara dikkat çekerek, İspanya'nın Türkiye için çok önemli bir ülke olduğunu, Türkiye'nin her zaman samimiyetle yanında olduğunu ve Avrupa Birliği konusundaki desteği ise Almanya'dan bile önce verdiğini vurguluyor. Dr.Erdem, yatırımlarda uzun vadeli ve düşük faizli kredi imkânları da sağlandığını hatırlatıyor. İspanya'nın sanayi ürünleri üretiminden organik gıdaya, hava kirliliği yatırımlarından ulaşıma kadar birçok konuda başarılı bir ülke olduğunu belirten Erdem, şunları söylüyor: "İspanya; İstanbul-Ankara demiryolunun bakım ve yeniden düzenlenmesi için toplam tutarı 40 milyon $ olan, 17 yılı ödemesiz, 37 yıllık düşük faizli kredi vermiştir. Çanakkale Boğazı'na yapılması düşünülen köprü için gerekli çelik için kredi vermeye hazırdır. Bunun miktarı da 500-600 milyon $’dır. İspanyol firmaları Çanakkale Boğazı köprüsü, demiryolları, hızlı tren, deniz kara ve hava taşımacılığıyla ilgili araç ve gereç, nakliye uçakları ve helikopter üretimlerinde dünyanın en büyükleri arasındadır. İspanya hükümeti ve firmalar her türlü işbirliğine açık. Onlar bizi Latin Amerika'da birlikte iş yapmaya davet ediyorlar."

 

İSPANYA’DAN ERDEM’E İKİNCİ TEŞEKKÜR

DEİK Türk-İspanyol İş Konseyi Başkanlığı görevini 13 yıldır yürüten Dr. Erdem, 2002 yılında da İspanya Kralı Juan Carlos I tarafından, “Commander of the Order of the Spanish Civil Merit”İspanya Kraliyeti Liyakat Nişanı’na layık görülmüştü.

Bilgi İçin: Güzin Turan : 0212 359 02 26 – 0212 287 13 13

Konu ile ilgili diğer sayfalar http://www.ispanyaticaret.org.tr