Mescid-i Aksa’ya girişlerin kısıtlanması asla kabul edilemez



26.07.2017

(Hürses) - Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Zeynel Abidin Erdem, İsrail’in Müslümanların Mescid–i Aksa’ya girişlerini kısıtlamasının asla kabul edilemeyeceğini belirterek, “İslam Âleminin hassasiyetleri göz önünde bulundurarak, İsrail yönetiminin bu yanlıştan bir an önce geri dönmesini bekliyoruz” dedi.

Dr. Zeynel Abidin Erdem yaptığı açıklamada, tüm Müslümanların kutsal mekânları kabul edilen Kudüs‘teki Harem-i Şerif’e yapılan kısıtlamaların Müslüman alemini derinden üzdüğünü vurgulayarak, “İslam dünyasının onuru incinmiştir ve bu duruma tepkisiz kalmamız mümkün değildir” dedi.

Türkler ve Yahudilerin 600 yıl boyunca dostluk ve işbirliği içinde yaşadığını, Osmanlı İmparatorluğunun yüz binlerce Seferde zorda kalan Yahudilere kapılarını açtığının altını çizen Erdem, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“1492 yılında İspanya'dan ayrılmak zorunda kalan Yahudileri Osmanlı topraklarına götürmek için Sultan II. Beyazıt'ın gemiler gönderdiğini ve İkinci Dünya Savaşı sırasında da Türkiye'nin Yahudiler için güvenli bir sığınak olduğunu her zaman hatırlıyoruz.

1949 yılında İsrail kurulduğunda ilk tanıyan Müslüman ülke yine Türkiye’dir. Bu dostluk ilişkilerinden hareketle İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik kısıtlamaları kaldırmasını talep edecek ilk Müslüman ülke de Türkiye’dir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Körfez’de yaşanan kriz için devreye girmesi ve Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz başta olmak üzere, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el – Ahmed el Cebir es – Sabah’a ve Katar’a yaptığı ziyaret, Müslüman Âleminin birlik ve beraberliğini sağlayacaktır.

Körfez ülkeleri ve Orta Doğu’ya yönelik devam eden “Böl, parçala, yönet” politikasını engellemek için, İslam dünyasının birliğinden doğan gücü sağlam tutmak ve devam ettirmek Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği ile sağlanacaktır.

Tüm dünya tarihsel bir döneme şahitlik yapmaktadır. Bu önemli günde Türk halkı olarak hepimizin başarı ve hayır duaları Sayın Cumhurbaşkanımızın yanındadır.”

 

Mütia Avuka