Mardin'i Dünya Tanıtacak



14.08.2002

Mardin, 7 bin yıllık tarihi ve yedi dilin konuşulduğu muhteşem zenginliğiyle dünyaya açılıyor. Sanatçı Mustafa Sandal, kentin tanıtımı için Aspendos'ta konser verecek.

İstanbul'daki Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı, tarih boyunca onlarca farklı kültürün tanığı olan Mardin'in dünyaya tanıtımı için çalışmalarını sürdürüyor. Sanatçı Mustafa Sandal da bu zenginliğin tanıtılmasına katkıda bulunmak amacıyla 17 Ağustos'da Aspendos'da ücret almadan konser verecek. Antalya'daki tarihi Aspendos Tiyetrosu'nda gerçekleştirilecek konserin tanıtımı amacıyla Ritz Carlton Oteli'nde basın toplantısı düzenlendi. 

Toplumlar geçmişiyle var

Bir toplumun ancak tarihiyle ayakta kalabileceğini ve geleceğine ışık tutabileceğini belirten Sandal "Mardin'in koruma altına alınması ve tanıtımına katkıda bulunacağım için mutluyum" dedi. MAREV Tertip Komitesi Başkanı Zeynel Abidin Erdem ise Mustafa Sandal'ın konser için tek kuruş almayacağını belirtti.

Biletler satışa sunuldu

MAREV Başkanı İbrahim Özlen Mardin'in UNESCO tarafından korumaya alınma projesini yeniden gündeme getirmek için çeşitli kuruluşlarla işbirliği yaptıklarını söyledi. Özlen, konser biletlerinin bugünden itibaren satışa sunulacağını ve tüm gelirin vakfa bırakılacağını da kaydet